Bahan-bahan:Bahan A:
5 biji telur kuning
3 biji putih telur
90gm gula
50gm tepung hongkong
30gm tepung jagung
1/2 camt ovalette
1/2 camt esen vanilla
15ml air sejuk
Bahan B:
50gm mentega cair atau minyak jagung
cara:
- alas tin pembakar swiss roll dengan kertas kalis minyak (lengser dengan sedikit marjerin)
- pukul semua bahan2 A dengan kelajuan yg tinggi sehingga kembang dan gebu
- tuangkan mentega cair dan gaul sebati
- boleh dibahagikan adunan kepada beberapa warna yg disuka seperti bahagikan separuh adunan dengan dicampurkan dengan pewarna pink dan biarkan separuh adunan biasa
- sudukan adunan biasa dan adunan pink berselang-seli di dalam tin bersaiz 11"x14" atau kalau nak tebal guna size 10"x 14" dan bakar pada suhu 190C selama 12 min
- biarkan kek sejuk kemudian terbalikkan ke atas kertas minyak dan sapukan buttercream di atasnya kemudian gulung kemas
- bungkus dengan plastik nipis dan simpan didlm fridge utk seketika sebelum dipotong


1 comments:
fgbhfjhf083
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
supreme outlet
golden goose outlet
Post a Comment