Bahan-bahan:600gm daging kambing
1 kiub pati ayam maggi/knorr
2 sudu besar yogurt
75ml santan pekat
2 sudu besar rempah kurma
1 biji buah tomato - dibelah 5
4cm kulit kayu manis
4 biji bunga cengkih
3 biji buah pelaga
2cm halia - dihiris
3 ulas bawang putih - dihiris
5 biji bawang merah - dihiris
sedikit hirisan daun ketumbar - optional
air
2 sudu besar minyak
cara:
- perapkan daging kambing dengan rempah kurma dan yogurt selama 30min. ketepikan
- panaskan minyak dlm kuali dan tumiskan kulit kayu manis, bunga cengkih dan buah pelaga selama 1 min
- masukkan hirisan bawang dan halia. goreng selama 2 min
- masukkan daging kambing yg telah diperap tadi ke dlm kuali
- besarkan api dan masakkan selama 10 min
- masukkan kiub pati ayam, buah tomato serta air dan tutupkan kuali
- kecilkan api dan biarkan renih selama 30min atau sehingga daging kambing lembut
- masukkan santan dan masakkan selama 10 min lagi
- tambahkan garam


1 comments:
hhsgg7307k
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
supreme outlet
Post a Comment