![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj2eb9Htu7K4t3vITGUybb-e0GRs2tqNqnHm54z009bFnWHIfbk4b4zxXt8gIWJ9uqLFBzXTN4UC_Nw8FwTury1u7M6J1_Dze2r9Ld7aeHXvSC8PA1XYpglB-uCQvsrmvhlJawYa2g4Mac/s400/soup.bmp)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhgOgesmaxuQRzf2zJFKoJjOcSaGqwGPLB3ptAivahwJPkAMG1QLt7-bKMvSMD88eMd48LpvCXOpoqKhwQxVCoSoouomNZNcp_JbaPB-DOA2u6XyCXQtNV4GhO5Sd8VToTh0ka015y7u8w/s400/IMG_0410.jpg)
Bahan-bahan:
1 kg ekor - goreng sekejap sehingga keperangan atau nak rebus terus pun ok
bawang goreng
5 ulas bawang putih - blend
halia - blend
2 biji tomato - dibelah 4
1 batang carot - dihiris
1 paket perencah sup ekor atau kiub stok daging
cili padi diketuk - ikut kepedasan masing2
2-3 biji limau nipis - ambil jus
air
cara:
- tumiskan bahan2 blend hingga berbau
- masukkan air, ekor dan perencah sup ekor dan rebus ekor sampai lembut. rebus sekurang2nya 2 jam
- masukkan carot dan buah tomato
- perasakan dengan garam, serbuk perasa, limau nipis dan cili padi
- akhir sekali taburkan dengan bawang goreng dan daun ketumbar yg telah dihiris
1 comments:
off white shoes
golden goose
off white outlet
nike sb
ggdb
curry shoes
air jordan
kyrie 8
hermes birkin
bape hoodie outlet
Post a Comment