
Bahan-bahan:
serbuk teh wangi

susu pekat (condensed milk)
susu segar (fresh milk)
air panas mendidih
sedikit garam
penapis teh - seperti di dalam gambar

cara:
- rendamkan sudu di dalam air panas bercampur dengan sedikit garam
- masukkan serbuk teh di dalam bekas tapis teh dan rendamkan dengan air panas mendidih dalam lebih kurang 5 min untuk mendapakan kepekatan teh
- boleh juga di masakkan teh tadi dengan dicampurkan dengan air dan biarkan ianya mengelegak dan tapiskan tehnya
- sementara itu di dalam bekas air tuangkan sedikit susu segar dan campurkan dengan susu pekat
- ini bergantung pada kemanisan atau kurang manisnya teh yang dikehendaki
- tuangkan sedikit air panas mendidih dan kacaukan supaya susu larut bersama2 dengan air
- setelah itu campurkan rendaman teh tadi ke dalam bekas air yang bercampur dengan susu dan kacaukan dengan menggunakan sudu yang telah direndamkan tadi
- bolehlah di tuangkan ke dalam cawan sambil ditarik untuk mendapatkan buih
1 comments:
read more browse around here visit site check out the post right here directory news
Post a Comment