Pages

5 October 2009

Tauhu poket

Bahan-bahan (10 keping):
5 keping tauhu
5ogm isi udang - dicincang halus
1/2 labu bawang besar - dipotong dadu
1 inci karot - disagat
2 helai daun ketumbar - dihiris halus
2 sudu besr telur - lebih kurang 1/2 biji
1 sudu besar tepung jagung
1/2 sudu kecil pati ikan bilis
garam secukup rasa

cara:
  • tauhu dipotong dua
  • kemudian dikorek isinya dengan menggunakan sudu kecil
  • jangan dibuang isinya tetapi di letakkan di dalam mangkuk dan hancurkan dengan menggunakan belakang sudu
  • kemudian satukan isi tauhu tadi dengan bahan2 yang lain dan gaulkan sebati
  • isikan ke dalam tauhu yang telah dikorekkan isinya tadi dan lakukan sehingga habis
  • goreng dengan minyak yang terendam (deep fry) sehingga kekuningan
  • hidangkan panas2 dengan cili sos

source: che iza, myr

0 comments:

Related Posts with Thumbnails
Blog Widget by LinkWithin