1 paket asparagus - potong ikut suka
200gm udang
5 biji cendawan butang - dibelah 4
2 ulas bawang putih - diketuk
1 sudu besar sos tiram
1 camt serbuk lada hitam
2 titis minyak bijan
garam secukup rasa
minyak untuk menumis
cara:
- panaskan minyak di dalam kuali dan tumiskan bawang putih sehingga sedikit layu
- kemudian masukkan udang dan kacau seketika
- setelah itu masukkan sos tiram, serbuk lada hitam dan garam secukup rasa
- masukkan asparagus dan cendawan butang. kacau sehingga asparagus lembut
- akhir sekali titiskan minyak bijan dan gaulkan semua bahan sehingga sebati
- hidangkan bersama2 dengan nasi putih
1 comments:
Selamat hari raya noreen...wah sedapnya sayur goreng ni..tie memang suka bab2 sayur ni..selalu ratah aje..
Post a Comment