7 biji telur - grade A
380gm gula kastor
250gm tepung gandum
1/2 camt baking powder
1 camt esen vanila
sedikit minyak - untuk sapuan pada acuan
cara:
- panaskan oven pada suhu 200C
- ayakkan tepung bersama2 dengan baking powder. ketepikan
- satukan telur, gula dan esen vanila di dalam mangkuk adunan
- pukulkan dengan high speed sehinga kembang dan gebu lebih kurang 5 min
- masukkan tepung sedikit demi sedikit sambil dipukul lagi pada slow speed sehingga habis
- panaskan acuan bahulu di dalam oven sekejap
- keluarkan dan sapukan dengan minyak (pastikan jangan minyak sampai berlinang)
- letakkan 1 sudu kecil adunan ke dalam setiap lubang acuan dan bakar selama 10-12 min atau sehingga msak
note: pastikan acuan yang diguna non-stick kalau tidak bahulu tidak berapa cantik cam dalam gambo
source: resepi.net
0 comments:
Post a Comment