![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj_uBHk2IFcxYSH0b7AfhxFR78eGjvKK6jKnlyx1lgEFp6YQu0XN3pb9Og_CBAyelN5YxhCXCKPw8a-yDOCOaHQWNI1UXpCjNQRtMtECpF64qG7sgmtJwOeiSqowIHC4Jj81Us07oaBv0M/s400/IMG_1863.jpg)
Bahan-bahan:
300gm gula pasir
125ml air panas
3 biji telur
300ml santan dari satu biji kelapa
2 helai daun pandan
1 camb marjerin utk mengilatkan
cara:
- sediakan gula hangus: ambil 70gm gula, hanguskan di dlm kuali non-stick, masukkan air panas dan masak hingga pekat (pastikan tidak kehitaman kerana ia akan menjadi pahit)
- kacau baki gula, telur dan masukkan santan
- tapiskan
- tuangkan gula hangus ke dlm bancuhan telur
- bubuh daun pandan
- kacau di atas api perlahan hingga pekat
- masukkan marjerin dan kacau rata
note: pastikan kaya benar-benar masak barulah ia akan berkilat
0 comments:
Post a Comment