![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZahL8E4WEbgmQjX3fInLw9-mz5DCylkRtfN-X2xsIoRoEFClg4dj-4J8eaX11Fu8qgQVkxH5NQGYB5H-4ToHFf1TYCbBOcJpS7a1Zwp3dACeA4-kFjNtoGk1tz66Fqt3sZiXv7HwDrZc/s400/IMG_1775.jpg)
bahan-bahan:
1/2 biji kelapa parut putih
5 ulas bawang merah
3 ulas bawang putih
4 biji cili merah
2 sudu makan rempah kari
1 sudu makan asam jawa diperah dengan 60ml air dan ditapis
garam & gula secukup rasa
cara:
- kisar bawang merah, bawang putih dan cili merah hingga lumat
- bubuh ke dalam kuali. satukan semua bahan lain
- jerang di atas api sederhana dan kacau selalu hingga kering
- tambah garam dan gula secukupnya
0 comments:
Post a Comment