Pages

30 July 2007

Blueberry-lime cupcakes



resepi asal dari k.nis

Bahan-bahan:

115gm margarine, softened
225gm gula kastor
2 biji telur - dipukul sedikit
1 camt esen vanila
115ml susu segar
225gm tepung naik sendiri
1 camt baking powder
115gm fresh blueberries
1 camb parutan kulit limau nipis

cara:
- panaskan oven pada suhu 175C
- satukan margerin dan gula dan pukul sehingga kembang
- masukkan telur dan kacau sehingga sebati
- ayakkan tepung dan baking powder dan masukkan sikit2 ke dalam adunan sehingga sebati
- masukkan blueberries dan parutan limau nipis dan kaupbalikkan
- sudukan adunan ke dalam acuan cupcakes dan bakar selama 20 min

2 comments:

MyPeriukBelanga said...

dah order muffin cup? nnti tepek gambo bilang tawww....

noreen said...

k.nis noreen tak buat glazedlah sbb maleh gitu. reen punya muffin cases yg white plain so kena guna silicone mould yg bercolour2 tu. mungkin this week or early next sampai reen tempek kat blog. reen pun dah jadi cam iqbal ngan qayyum mmg suka makan muffin nie segala resepi muffin reen nak buat cam talam gak

Related Posts with Thumbnails
Blog Widget by LinkWithin