![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJKKqMKRiuDZu6nmYEGmbQ2aWzVgV9sxL8jyyHJqxc8EQNEQySKfVWMKIsAAldkbS38dmWRZMoY_CqpLW-pQ4zB1ycTiOYmUvuRp8rQL14tdVN5TLPVFTsFtKp1dS0LJdYFnpk5zYrGKU/s400/abok+abok+4.bmp)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEisblixoBSBXady3bI5k2ws93_4dlfjkIsnUiSmadSKhxcNCM_p2t8PHnjBxYt9fk9hYXY8CbLzWYJ2uPi2I1EhiJ03BNJgcU5s2tl6iMhBks8osrQvm9Y3Gp1ohmXHv_GkSjIQ0LU5ltA/s400/abok+abok+5.bmp)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3JQSrAJwrTdvx9ioUsu2OClj4uam11IvwUSFG2sQS_suWgR2jQF8G3rMY_HOUmaSWdSicQbX32nSL8fUlQRo6ZZFYJwRTVDclXL1Y_xyjKTGw3M1y3iG_N7Z7juW80kwMwNXLIqpIpbE/s400/abok+abok+3.bmp)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhyVo5jFILPH4_0u1Egkn2qwTUo4aeXC7-nCjOUrMkoHQHOKIs2IboukwTPF-wzuzdE5UBwDR0i3FjHqkevBO_Ingl3THNt-Kr-QOduG63jo8zVclZ6U1819puVOherrUepkh020436Q7c/s400/abok+abok+2.bmp)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxFJTmAE8NOJ0e7ZfbJGyDnyBQCtUEGcV2K876bDTS3pKSoL4h1q-V37-xS2tXdBbsGVFipYx0kGMNUCJeXGIBXDevkpYcbi8eOSNI54EadT3uXL1QtRnv7bpE-7FHxC1PnAYzbqD80zQ/s400/abok+abok+1.bmp)
Bahan-bahan:
140gm sagu biji
130gm kelapa parut putih
90-110gm gula melaka - dihiris halus
3 helai daun pandan - potong 3sm kecil
20 helai daun pisang selebar 20sm x 15 sm
sedikit minyak masak
garam secukup rasa
cara:
- letak sagu di dalam penapis dan kocak dibawah air paip tetapi jgn terlalu lama, kerana ia akan kembang
- isikan sagu di dalam mangkuk, campurkan dengan garam dan kelapa parut
- saputkan sedikit minyak pada sehelai daun pisang. bentukkan seperti kon
- masukkan 2 sudu makan campuran sagu ke dalam daun pisang
- taburkan gula melaka dan tutup dengan sedikit lagi campuran sagu
- susun atas rak pengukus dan kukus selama 20-25 min atau hingga masak
0 comments:
Post a Comment