![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgygWuc2idi0Dt3vXjW43y-DPL31VDgvfF8-UxLN4-gyLEJpc_hNY5kb_5Q5BAHA4pdJ8ZOOBZ18OVQZxcA8v2fdX-NMhs4j6Y1_RQGEjsEmJZats0oKv_Y0p2E48hp_Me-kTfiXiPt5cM/s400/IMG_1605.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh54yfGJHLh0vekaTvnfYOtpLJLFFViIhjFYR0cUDAoJKRXlTX_6mOdkxc_QpCHmNU-AFz1VwyqiUKKQYRUAIJWg1pSOZv7sPkJQTnchQsOqYFU0oe_PkoMABoDS25rjEeipEojCIII4tw/s320/IMG_1598.jpg)
resepi dari k.nis
Bahan-bahan (2 loyang):
7 tbsp (100gm) butter tanpa garam
5 biji telor yang besar
1/2 cup (115gm) + 3 tbsp gula
1 1/4 cup (140gm) tepung gandum, diayak
1 tsp baking powder
secubit garam
sedikit parutan dari kulit lemon
cara:
- dalam periuk yang kecil, cairkan butter tanpa garam diatas api yang kecil hingga menjadi keperang-perangan
- sejukkan seketika dan tapis butter dalam mangkuk yang lain
- pukul telor dan gula hingga gebu. Masukkan pula butter, gaul hingga sebati
- masukkan tepung yang telah diayak, baking powder dan garam. Kaup balikkan dengan menggunakan spatula pada satu arah
- taburkan parutan kulit lemon & kaup balik lagi
- masukkan adunan ini kedalam paiping beg dengan 1/4" nozzle plain
- sejukkan didalam peti sejuk selama lebih kurang 2 jam atau semalaman
- bila sedia untuk membuatnya, panaskan oven pada suhu 190c
- paipkan adunan kedalanm loyang madeleines hingga 3/4 penuh
- bakar selama 12min atau hingga perang
- sejukkan Madeleines dan simpan dalam bekas kedap udara
1 comments:
find 7a replica bags wholesale here luxury replica bags that site bags replica ysl
Post a Comment