![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjV1tuRwywjweyC5Xwi1RjxyUq8XN1OXPJhpgmkMRysbHEvtaQZrGZFa5x1-P1G0fX0MgfLXl1P5lAHQn59_pHSpd9ebGwKhzhrzuCD_BAGyt6dnG5kg7Vpkt4LLg3Yld4RJF7xLtCgzjk/s400/IMG_1542.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxBqTrqNQ0qeEz9JyluLcJMeUHC649EzjdRxTAUPNXEsl0K7Bxi0jvcVK1AGp3EMBAJ82j8tbArQgZW1Q0oS2mCIFwqQ7NjFD_bWmFXnPz5EKICg9tPD3wAIlKJF479NdSrgYxW7ZjOHU/s320/IMG_1543.jpg)
10g(2tbsp) gelatin
100ml air panas
200g strawberry
70g gula
200ml fresh cream/whipping cream
1 sudu besar lemon jus
cara:
- campurkan gelatin dengan air panas. Kacau biar gelatin tak nampak ketul-ketul. Boleh juga panaskan dengan microwave
- buang tangkai strawberry. Dengan mixer/blander kisar strawberry, gula, fresh cream sehingga semua sebati
- masukkan pula gelatin dan s lemon. Mix sekejap. Tuangkan ke dalam bekas yang sesuai dan sejukkan
0 comments:
Post a Comment