![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjkQW13DwLNLs_qMW65Z7_-yWKgByzV2VvwvfuqbJjlQ_-vS-0LtZWy0jxgmzqJI1X8lMnwWF4DjaZK2ETImIoRJBMq-Oo1WVOS8vunixs9MabLNIjxo3jLlcOS1k6EHibAJY9wv3RpPTrq/s400/Granny_Boyd's_Biscuits_flickr.jpg)
300gm tepung naik sendiri
30gm serbuk koko
250gm unsalted butter - pada suhu bilik
125gm gula kastor
cara:
- panaskan oven pada suhu 170C
- pukul mentega dan gula sehingga gebu dan kembang
- campurkan tepung yang telah diayak bersama dengan serbuk koko ke dalam adunan mentega dan gaulkan sebati
- kemudian buatkan bulat kecil2 dan aturkan ke atas baking tray
- tekankan dengan belakang garpu seperti di dalam gambar
- bakar selama 5 min pada suhu 170C dan selepas itu turunkan suhu pada 150C, bakar lagi selama 10-15 min
- sejukkan di atas wire rack dan simpan di dalam bekas kedap udara
0 comments:
Post a Comment