![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgKU_M970dkihGnDHqFLy6fqZjJdqLgS-uti0wroAcSEcLdDcj7fmYKKXZgqm0yoK7UrTrVKR1rlmdyGrKmXrYN9PU2Irf6kAJGlG_kVz2iipsHWG9elww7a2qpjUoCcwj6AyUH4a1fUFA/s400/ayam+goreng+k.nis.bmp)
Bahan-bahan:
500gm kepak ayam
2 camt serbuk kunyit
2 camb serbuk cili - boleh ditambah kalau nakkan rasa pedas
2 camb serbuk ketumbar
1 camb minyak zaitun
2 camb madu
garam secukup rasa
1 camt serbuk lada hitam
sedikit daun kari atau daun ketumbar - dicincang halus
sedikit tepung jagung
minyak
cara:
- satukan semua bahan2 dari no. 2 hingga 8 dan masukkan sedikit air utk jadikan paste
- masukkan kepak ayam dan digaul rata2 dan perapkan selama 1 jam
- sebelum di goreng ayam, taburkan sedikit tepung jagung dan digoreng hingga garing
- ayam nie akan nampak kehitaman disebabkan campuran madu
0 comments:
Post a Comment