![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUk9gI9pQ3AXBOtXYG8lzCvzWWgJ9ggyhUTlMuwMovTTrpERbkcwkGCaXAM-sEHrq0i2jdFblaO6QPvMaScijbPhHBWalvnDEyiMCF0IW0g1Pe2AIAuzT3oOLR2jPJFO9rcCaXF2_2840/s400/bubur+pulut+hitam+pic.jpg)
300gm pulut hitam
200gm gula pasir
3 helai daun pandan
1/2 kg santan
100gm gula melaka
cara:
- bersihkan pulut hitam dan direbus hingga menjadi empuk
- kemudian masukkan sebahagian santan, gula melaka, gula pasir dan daun pandan
- masak hingga mendidih dan kacau secara perlahan2
- baki santan yg lain digunakan untuk pati santan
- campurkan sedikit garam ke dalam santan dan kacau
- hidangkan pulut hitam dengan pati santan
0 comments:
Post a Comment