![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlusrGPJceUXajFCYp7GyeNrgMUYktYG8PzKiNrkD_VkLbqznWQIi-WK_g7eczoHp1-tFj6NBWaapRMkt1_aIRnqDenrpyD3tC5IFSC-DQI59jifNqji-mhZl4cItTolKzRR8MwEndpkI/s400/pandan+chiffon+cake+v4+pic.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgLKWWqnjQ6NrfI8yLrrRHeLojlPrDqiQJO1IHG6eCW4pLCoiMEbzqxjjtsS8nfLNBpEDRkgVivbMOhyphenhyphenwg1bLkVLE8VyEDljwW23AYKHkIIbA1WhYrPg6lFmBGMKKfI50zdkuJrt62xqPs/s400/chiffon+pandan+cake+v0.5+pic.jpg)
Bahan2 A:
6 biji telur kuning
1 camb emulco pandan
150gm santan
1/4 camt garam
4 camb minyak jagung
80gm gula kastor
140gm tepung kek
Bahan2 B:
6 biji telur putih
1/4 camt cream of tartar
100gm gula kastor
cara:
1. griskan tin chiffon dengan mentega dan taburkan sedikit tepung, ketepikan
2. putar bahan2 A hingga sebati
3. dalam mangkuk lain pukul telur putih dengan cream of tartar sambil di masukkan gula kastor sedikit demi sedikit hingga habis. pukul sehingga kental dan gebu
4. kaupbalikkan 1/3 bahagian B ke dalam A hingga rata. kemudian bubuh pula 1/3 lagi dan ulangi hingga habis adunan putih telur tadi
5. masukkan ke dalam tin dan ratakan permukaannya dengan menghentakkan sedikit tin
6. bakar pada suhu 170C selama 40-45 min
7. setelah masak keluarkan tin kek dari oven dan biarkan selama sejuk barulah boleh dipotong
source: aunty yochana
0 comments:
Post a Comment