160gm tepung gandum
80gm gula pasir
1 1/4 camt baking powder
1/8 camt soda bikarbonat
1/4 camt garam
1/2 camt serbuk kulit kayu manis
125ml susu segar
65gm unsalted butter - dicairkan
1 biji telur
100gm fresh blueberry atau frozen
cara:
- panaskan oven pada suhu 190C
- susunkan muffin cup ke dalam muffin pan dan ketepikan
- ayakkan tepung, baking powder, soda bikarbonat dan garam. ketepikan
- satukan susu segar, telur dan mentega cair
- kacau dengan menggunakan whisker sehingga sebati
- satukan bahan2 kering dan kacaukan rata
- setelah itu tuangkan bahan2 basah ke dalam bahan2 kering dan kacau sehingga sebati
- masukkan 65gm blueberry dan kacau rata
- setelah itu scoopkan adunan ke dalam muffin cases yang telah disediakan sehingga habis
- taburkan lebihan blueberry ke atas setiap muffin
- bakar selama 15-20 min atau sehingga masak
source: dd
2 comments:
Salam Noreen, it seems I have difficulties leaving comments in ur shoutbox...it just rejected me!!(macam kena ban gitu..?) ..sedih tau.. I wanted to ask u which is better, mini or french blueberry muffins yang sedap...
tapi tak apalah, I tried yang mini blueberry tu sedap!..halal ya...
laaa siannya ayu ... chat box tu keep playing up tu pasal ler ... rasenya ayu dah cuba mini blueberry nie kan rasenya lain sikit sbb ada letak serbuk kulit kayu manis
Post a Comment