5 biji telur
200gm gula pasir/kastor
1 camt esen vanila
1/2 camb ovalette
210gm tepung halus/superfine/kek
60ml santan
kismis secukupnya - optional
cara:
- pukul gula, ovalette, esen vanila dan telur sehingga gebu lebih kurang 6 min
- kemudian perlahankan mixer dan masukkan tepung sedikit demi sedikit sambil dipukul rata
- masukkan santan dan pukul lagi sehingga rata
- selepas itu perapkan adunan selama 20 min
- panaskan kukusan
- masukkan adunan 3/4 penuh ke dalam papercup
- taburkan kismis
- kukuskan selama 10 min atau sehingga masak
- hidangkan
source: chef zubaidah che pa
2 comments:
sedap2... nk buat.. nak buat..
sblm nih buat tak masuk dlm cup pun... tak masuk ovalette pn.. hummm
ovalette tu utk menggebu kan adunan...buatlah mmg sedap puas hati
Post a Comment