Pages

2 October 2007

Biskut kelapa

Bahan-bahan:
100gm butter
100gm gula kaster
2 biji kuning telur
1 camt esen vanilla
200gm tepung gandum
50gm kelapa parut kering - dikisar halus atau guna coconut powder
1 biji putih telur - dipukul sedikit
kelapa parut kering - utk ditaburkan atas kuih

cara:
  • pukul butter dan gula hingga sebati
  • masukkan kuning telur dan esen vanilla, gaul rata
  • bubuh tepung dan kelapa parut dan adun menjadi doh
  • canai setebal 4mm dan terap dengan acuan bentuk yg disukai
  • susun atas baking tray, sapukan putih telur dan taburkan sedikit kelapa parut diatasnya
  • bakar pada suhu 175C selama 20-25 min atau hingga masak
note: kalau doh terlalu lembik bolehlah ditambahkan sedikit tepung tapi jgn banyak sgt sbb kalau buat adunan yg banyak doh akan menjadi keras sewaktu menunggu utk dibakar

source: puan norzailina nordin

0 comments:

Related Posts with Thumbnails
Blog Widget by LinkWithin