Pages

20 May 2008

Kuih serimuka jagung

Bahan-bahan:
Bahan lapisan bawah:

1 cawan pulut - rendamkan 3 jam
1 cawan jagung hiris
2 1/2 cawan santan cair
1 sudu kecil garam

Bahan lapisan atas:
1 cawan santan pekat + jus pandan + warna hijau
3 sudu besar gula
3 sudu besar tepung gandum
2 sudu besar tepung kastad
1 biji telur
1 sudu kecil garam

cara:

1. bahan lapisan bawah: kukuskan semua bahan sehingga masak. sapukan minyak sikit dalam loyang lain dan tekankan pulut dan jagung yang telah masak tadi. kukuskan semula dan tuangkan adunan bahagian atas

2. bahan lapisan atas: gaul rata semua bahan dan tapis. tuangkan perlahan-lahan atas pulut yg telah dicakar2kan sikit. kukuskan lebih kurang 30 minit.4. sejukkan dahulu baru potong

source: k.hanieliza

0 comments:

Related Posts with Thumbnails
Blog Widget by LinkWithin