Pages

5 October 2007

Biskut coklat oat

Bahan-bahan:
125gm butter
90gm gula aising
1 biji kuning telur
1/2 camt esen vanilla
130gm tepung gandum - diayak
20gm serbuk koko - diayak
50gm kelapa kering - dikisar atau guna coconut powder
40gm serbuk gajus / almond
50gm tepung jagung

Hiasan:
kuning telur untuk disapu atas biskut
oat segera

cara:
  • pukul butter dan gula sehingga sebati
  • masukkan kuning telur dan esen vanila, pukul rata
  • satukan dengan semua bahan2 yg lain dan uli sehingga menjadi doh
  • canai setebal 4mm dan terap dengan acuan pilihan. dlm gambar guna acuan biskut dahlia
  • aturkan di atas baking tray dan sapukan dengan kuning telur dan ditaburkan oat
  • bakar pada suhu 175C selama 20-25 min atau hingga masak

2 comments:

Mat Gebu said...

noreen..kalau tekan dgn acuan dahlia, tak separuh nyawa ke?

noreen said...

taklah cuma susah nak sapukan kuning telur tapi noreen buat guna dua acuan satu dahlia satu bentuk love

Related Posts with Thumbnails
Blog Widget by LinkWithin