Bahan-bahan:
1 1/2 cawan (340gm) butter
1 cawan (110gm) gula icing
2 biji kuning telur
1 camb esen vanilla
3 cawan tepung jagung
1 cawan (110gm) tepung gandum
sedikit garam halus
1 camt pes pandan
1 camt pewarna hijau epal
2 biji kuning telur untuk sapuan – tambahkan jika tidak cukup
cocoa crunch secukupnya untuk hiasan - boleh digantikan dengan cashew nuts atau almond
cara:
- ayakkan kedua2 tepung dan ketepikan
- pukul gula icing dan butter sehingga kembang dan ringan
- masukkan kuning telur, esen vanila, pes pandan, pewarna hijau dan pukul lagi sehingga rata
- perlahankan speed mixer
- masukkan tepung dan pukulkan sebati sehingga menjadi doh yang lembut
- canaikan dan terap mengikut citarasa sendiri (ketebalan biskut ikut citarasa sendiri)
- sapukan kuning telur dan letakkan 1 biji cocoa crunch di tengah2
- bakar pada suhu 180C selama 15 min atau sehingga masak
- biarkan sejuk barulah disimpan di dalam bekas kedap udara
- bakar pada suhu 180C selama 15 min atau sehingga masak
source: zubaidah orix
3 comments:
slm noreen..wahhh,biskut raya...rajinnye,dah banyak buat kuih raya...nmpk sedap tu
salam ida - bukan rajin sangat tapi terasa nak makan
This is a mind boggling stirring article.I am essentially happy with your incredible work.You put really outstandingly obliging information... 192.168.l.254 is a private IP address to login to your Router Admin Control Panel. Visit 192.168.1.254, logging in, now you can setup your Router such as: Security Options, DNS and much more.
Post a Comment