Bahan-bahan:
1 1/2 cawan (340gm) butter
1 cawan (110gm) gula icing
2 biji kuning telur
1 camb esen vanilla
3 cawan tepung jagung
1 cawan (110gm) tepung gandum
sedikit garam halus
1 camt pes pandan
1 camt pewarna hijau epal
2 biji kuning telur untuk sapuan – tambahkan jika tidak cukup
cocoa crunch secukupnya untuk hiasan - boleh digantikan dengan cashew nuts atau almond
cara:
- ayakkan kedua2 tepung dan ketepikan
- pukul gula icing dan butter sehingga kembang dan ringan
- masukkan kuning telur, esen vanila, pes pandan, pewarna hijau dan pukul lagi sehingga rata
- perlahankan speed mixer
- masukkan tepung dan pukulkan sebati sehingga menjadi doh yang lembut
- canaikan dan terap mengikut citarasa sendiri (ketebalan biskut ikut citarasa sendiri)
- sapukan kuning telur dan letakkan 1 biji cocoa crunch di tengah2
- bakar pada suhu 180C selama 15 min atau sehingga masak
- biarkan sejuk barulah disimpan di dalam bekas kedap udara
- bakar pada suhu 180C selama 15 min atau sehingga masak
source: zubaidah orix



4 comments:
slm noreen..wahhh,biskut raya...rajinnye,dah banyak buat kuih raya...nmpk sedap tu
salam ida - bukan rajin sangat tapi terasa nak makan
This is a mind boggling stirring article.I am essentially happy with your incredible work.You put really outstandingly obliging information... 192.168.l.254 is a private IP address to login to your Router Admin Control Panel. Visit 192.168.1.254, logging in, now you can setup your Router such as: Security Options, DNS and much more.
geeshhou7883
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
supreme outlet
Post a Comment