Pages

4 January 2009

Ayam tandoori - resepi III

Bahan-bahan:
1 ekor ayam - dipotong 4

Bahan2 perap:
1 sudu besar cili kisar
2 sudu besar rempah kari
1 cawan yogurt

Bahan2 kisar:
1 inci halia
1 labu bawang besar
3 ulas bawang putih
2 biji tomato
1 pokok daun ketumbar
1 sudu besar madu/gula
1 sudu besar minyak
garam secukupnya

cara:
  1. satukan bahan2 kisar bersama bahan2 perap ke dalam freezer bag
  2. masukkan ayam dan pastikan semua bahan bergaul rata dengan ayam
  3. perapkan selama beberapa jam atau semalaman
  4. bakar pada suhu 200C selama 1 jam, 30 min untuk kedua2 belah
  5. hidangkan bersama2 roti naan, salad dan nasi putih

sourse: k.hanieliza

0 comments:

Related Posts with Thumbnails
Blog Widget by LinkWithin