Bahan2 pastry:
250gm tepung gandum
1 camb tepung susu
125gm mentega sejuk
50gm gula pasir
50gm telur - dipukul sedikit
1/2 camt esen vanila
1/4 camt garam
Bahan2 inti:
250gm kelapa parut
1 1/2 - 2 biji telur
50gm susu cair
1 camb jus pandan
1 camt pandan paste
beberapa titik pewarna hijau
50gm mentega cair
red glaces cherries - potong 4
cara:
- masukkan semua bahan2 untuk pastry ke dalam food processor dan blend sehingga semua sebati
- simpankan doh ke dalam fridge selama 20 min
- sementara itu satukan semua bahan2 inti ke dalam mangkuk dan gaulkan rata
- ambil doh dan canaikan
- kemudian terapkan dengan tart cutter dan masukkan ke dalam acuan tart
- isikan inti dan letakkan sepotong buah cherry
- lakukan sehingga habis
- bakar pada suhu 180C selama 25 min atau sehingga masak dan keperangan
- hidangkan sebagai minuman petang
source: aunty yochana
1 comments:
replica bags australia replica bags china replica bags from turkey
Post a Comment