Pages

11 January 2009

Pandan coconut tart

Bahan-bahan:
Bahan2 pastry:
250gm tepung gandum
1 camb tepung susu
125gm mentega sejuk
50gm gula pasir
50gm telur - dipukul sedikit
1/2 camt esen vanila
1/4 camt garam

Bahan2 inti:
250gm kelapa parut
1 1/2 - 2 biji telur
50gm susu cair
1 camb jus pandan
1 camt pandan paste
beberapa titik pewarna hijau
50gm mentega cair

red glaces cherries - potong 4

cara:
  1. masukkan semua bahan2 untuk pastry ke dalam food processor dan blend sehingga semua sebati
  2. simpankan doh ke dalam fridge selama 20 min
  3. sementara itu satukan semua bahan2 inti ke dalam mangkuk dan gaulkan rata
  4. ambil doh dan canaikan
  5. kemudian terapkan dengan tart cutter dan masukkan ke dalam acuan tart
  6. isikan inti dan letakkan sepotong buah cherry
  7. lakukan sehingga habis
  8. bakar pada suhu 180C selama 25 min atau sehingga masak dan keperangan
  9. hidangkan sebagai minuman petang

source: aunty yochana

Related Posts with Thumbnails
Blog Widget by LinkWithin