200gm tepung gandum
1 1/2 camt baking powder
1/2 camt soda bikarbonat
1/2 camt garam halus
120gm gula castor
200ml santan
100ml minyak jagung
2 biji telur - dipukul sedikit
1 camt pandan paste/pandan emulco
Almond flakes, kismis, ceri atau ikut selera masing2 - sebagai topping
cara:
- susunkan muffin cups ke dalam muffin pan dan ketepikan
- ayakkan tepung, baking powder, soda bikarbonat dan garam ke dalam mixing bowl
- kemudian masukkan gula dan kacaukan rata dengan menggunakan whisker, ketepikan
- setelah itu satukan santan, telur, minyak jagung dan pandan emulco. kacaukan sehingga sebati
- tuangkan ke dalam adunan tepung tadi sambil dikaupbalikkan sehingga sebati
- sudukan 3/4 adunan ke dalam muffin cup tadi dan taburkan dengan topping
- bakar pada suhu 190C selama 20 min atau sehingg masak
- sesuai dihidangkan sebagai breakfast atau minum petang
0 comments:
Post a Comment