![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjCKyesJ34BVzieMRKYN2nWtjwV_ekDpMPGJ4vloi-2Lau89I5-Thj0vnbXh8wj7jyleuu6OStE6w3BSsxSXdTlbrBe5oRxiCO48JkZP3QjjP-PoyhOFnrdNzYy8jAiVlRi5n-F7hR21c/s400/bubur+kacang+hijau+dgn+durian.bmp)
100gm kacang hijau
50gm isi durian
1.5ml santan
100gm gula merah
100gm gula pasir
50gm sagu
2 helai daun pandan
cara:
- bersihkan kacang hijau dan rendamkan di dalam air selama satu jam
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidbhC1zdURk1ASre-chjq3JHunHVbWuK_aGF20biBn4PKsNgCy3k4HnpzmOx4YtpAscCVOSNk5M0aYG_EpW0-kO7Mpaba3GrAo19jZCqqNrCFox4MEEGnGfyY72woRAEJCpZeq3YYATCQ/s320/IMG_2350.jpg)
- kemudian masak kacang hingga separuh masak dan tuangkan santan, gula merah, gula pasir dan daun pandan yg telah disimpul
- gaulkan hingga gula larut
- selepas itu, masukkan sagu dan durian. didihkan pada api sederhana
- ia sedia dihidangkan apabila mula menjadi pekat
0 comments:
Post a Comment