![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-ROK2xiTruAU0W__yMogMN_17Iwy_9SieLGmuLZlscnmePgCZHYeGpH3eYLlRXTYV86wm7D-4cP0tH8MN-gWxyGHueW9pL0DmYRXVZaAoqPXZ4GsDB5sCaKWy-1OWMPrm7aE04A4yreA/s400/IMG_2001.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEimuJnndSk3jtxFsTsCU01IlXZ988vQiE2urf_SD5RVQUGcmrTd9cMZfW-XT1bNux0eEXhKlndeT9MtLwx9bzpz5KMttRvf3-M1gVerwIP72ubw9L7rohHZ_q9KwkXglYlrk-EmFkpTX6g/s320/IMG_1998.jpg)
Bahan-bahan (satu family):
120gm tepung beras
100gm udang
600ml santan - dari 1 biji kelapa
4 biji cili merah - dicincang
2 tangkat daun bawang - dicincang
1 sudu teh garam
cara:
- bancuh tepung beras dengan santan hingga sebati
- masukkan garam dan dikacau rata
- kacau atas api perlahan hingga naik wap. ketepikan
- kemudian masukkan cili, daun bawang dan udang. kacau hingga adunan rata
- tuangkan adunan ke dlm loyang yg telah dilengserkan dengan sedikit minyak
- kukus selama 25 min
0 comments:
Post a Comment