![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjHK266D_gjkDjBqDiG-Sq2gqLNjP2VGieIfVbzd_ezxgABIeq_HdmpwOSrtmmsn_jt-I1IhvHU3NMPlLjifwb7ImnZX1ftZt6dnaRG_q1pw-6Q48RDhkPJyz7Dz7-4EtLxvquF0aP2E3c/s400/kek+pandan+2.bmp)
Bahan-bahan (loyang size 22cm):
240g butter
10g / 1 camb quick 75 atau ovalette
240g gula kastor
secubit garam
4 biji telur
290g tepung naik sendiri - diayak
60ml jus pekat pandan
1 camt pes pandan - jika suka
sedikit pewarna hijau
cara:
- putar butter dan ovalette hingga kebang
- masukkan gula dan garam, putar hingga gebu cam mat gebu ahak ahak
- bubuh sebiji demi sebiji telur dan putar sebati
- kemudian masukkan pula tepung, kacau rata2
- akhir sekali tuangkan jus pandan, pes pandan dan pewarna hijau
- ratakan adunan di dlm tin size 22cm yg dialas dengan kertas kalis minyak dan dilengser dengan mentega
- bakar pada suhu 190C selama 1 jam atau hingga masak
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj8MJLlIsKOcFGEdhiVWGXeUviIROgJ6iiOosewcMdway2hwywlLbfB3Giy0DK9eNfe7NM1cpiSZt0SA8umOo0iUBVft_5FarCVpY5t2CLGwOO_RU10cVPT2RlTZgZ0uzUCvctpRpRcJKE/s320/kek+pandan+1.bmp)
0 comments:
Post a Comment