![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhyqhqGS6NDb1C6LRrtcmWvzTd8lIqWrqzO_36pM_Ugf5rXT1S9x4D4IQdI5AZebYUocsIYRywOUMxFjTg9yMz-MyxtlpTqI-od9hRLFOuxK0mDgP2xffpKp60LjacUfjbndcdmpoOS61I/s400/IMG_2182.jpg)
2 biji pisang tanduk / awak - apa2 pisang yg sama waktu dengannya
75g tepung naik sendiri
60g tepung beras
1 camb tepung jagung
sedikit serbuk kunyit
garam secukupnya
130-150ml air
minyak utk mengoreng
cara:
- satukan bahan2 kering di dalam mangkuk
- buatkan lubang di tengahnya, tuangkan air sambil diputar hingga sebati
- bila pekat dan boleh menyalut belakang sudu, biarkan selama 10-15 min sebelum digunakan
- pastikan minyak gorengan banyak dan cukup panas supaya mudah menjadi keemasan dan tepung tidak menyerap minyak
0 comments:
Post a Comment