![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7rvCyiMR8zR6zMlUC6a2q7udCwCD_Cpaogdnv38GD15j1CndWgyvFjmQgCYebRFspGYs7iTD3IhdiIeIQ5WNqE6mQBb5WHDiAaapStMzqnciViZL17-p9ukZYNxu7YMb8D0HrkTJPhw8/s400/IMG_2012.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEga6BVsJOiuWpxayBT-G_jK_kFkP6inNu7s0xKaTFHKnlGxWb8tPMVuBXbs9CqnC8EDbg97tMQM1AY0IAFce8c8ezXSQV66FfutIz4K8gWqdarVkUH3CvYGT-k1k9Wthx1oGCxOasydB8I/s320/IMG_2014.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3CCnCy6wOMSvljy34MI7tzG8rT3XY2CPh20rXClHrh-DGYTg_hmZm3fAeh7fNzrp85btVShL33LCG4NiGFIIFkUvAxvkJOgxTUsK_wM6kvgIhyphenhyphenJk3e2tTRmcPYMwhHkpe9uPXj_nqvXg/s320/IMG_2009.jpg)
Bahan-bahan (satu family):
Bahan A:
175g tepung naik sendiri + secubit garam - ayak
120g gula kastor
90g minyak jagung
4 biji kuning telur
90ml jus pandan
sedikit pewarna hijau & pandan paste/esen
Bahan B:
5 biji putih telur
120g gula kastor
1/4 camt garam
cara:
- lengser tin chiffon (berlubang tengah) dengan marjerin cair
- putar bahan A hingga sebati
- dalam mangkuk lain, putar B hingga kental
- kaupbalikkan 1/3 bahagian B ke dalam A hingga rata
- kemudian bubuh pula 1/3 lagi, ulang hingga habis putih telur tadi
- masukkan ke dalam tin dan ratakan permukaannya
- bakar pada 190C selama 25-30min (bergantung pada oven)
0 comments:
Post a Comment