![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQqJbcCaGq2QfAtIaRuBTbAUYVX1HWUJkgK_LPIo87MW7hDRIREawmNSU24RziubULKda-doHMMa77Fuia_THX7k505UcDHMGf2hOOV67w2bMQrO5A3NGqs4NntUF_c9_9lZPtYAtyimw/s400/IMG_2042.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgXn81-c7YDHKr9wSE3GwZyEOmCxdpuBJ3KSqESL9fUVZA_II8ojWJljy-C9BTddWxemcDYA0VnYZoOUQ9qPxHxqBB2SLt0IByjhdvp7e0sAQBIZ12pfkRXFKXKMz915L_s_dm2ftizIXc/s320/IMG_2041.jpg)
300gm tauge - dibuang ekor
100gm kacang panjang - dipotong 5sm
80gm kangkung - dipotong 5sm
4 keping tauhu - digoreng, dipotong kiub
Bahan-bahan dihiris:
2 biji timun
1 biji nenas
1/2 biji betik separuh masak
Bahan kuah:
300ml air panas
180gm kacang tanah - digoreng
15-20 tangkai cili kering - direndam
2 sudu makan petis
garam & gula secukup rasa
cara:
- celur tauge, kacang panjang dan kangkung secara berasingan. toskan. letak didlm pinggan bersama bahan2 hiris
- kisar kacang tanah dan cili kering hingga lumat. letak di dlm mangkuk
- campurkan semua bahan kuah yg lain. kacau sehingga sebati
- semasa menghidang, gaul sayur-sayuran dengan kuah
- dah boleh sapedek dan jgn lupa baca bismillah
0 comments:
Post a Comment