Bahan-bahan: serbuk teh wangi susu pekat (condensed milk) susu segar (fresh milk) air panas mendidih sedikit garam penapis teh - seperti di dalam gambar
cara:
rendamkan sudu di dalam air panas bercampur dengan sedikit garam
masukkan serbuk teh di dalam bekas tapis teh dan rendamkan dengan air panas mendidih dalam lebih kurang 5 min untuk mendapakan kepekatan teh
boleh juga di masakkan teh tadi dengan dicampurkan dengan air dan biarkan ianya mengelegak dan tapiskan tehnya
sementara itu di dalam bekas air tuangkan sedikit susu segar dan campurkan dengan susu pekat
ini bergantung pada kemanisan atau kurang manisnya teh yang dikehendaki
tuangkan sedikit air panas mendidih dan kacaukan supaya susu larut bersama2 dengan air
setelah itu campurkan rendaman teh tadi ke dalam bekas air yang bercampur dengan susu dan kacaukan dengan menggunakan sudu yang telah direndamkan tadi
bolehlah di tuangkan ke dalam cawan sambil ditarik untuk mendapatkan buih
1 comments:
read more browse around here visit site check out the post right here directory news
Post a Comment