200gm udang besar
8 keping nenas - dipotong kiub
Bahan2 A:
130ml santan
garam dan gula secukup rasa
Bahan2 rempah:
30gm lengkuas
20gm cili kering
10gm kunyit hidup
4 batang serai
1 sudu belacan
cara:
- tumis bahan2 rempah yg telah dikisar hingga berbau harum
- kemudian masukkan bahan2 A dan masak dengan api yg perlahan
- apabila sudah mendidih, masukkan udang dan nenas
- masak selama 2 min dan sedia utk dihidangkan
3 comments:
Uikkss....sedap nie..musim2 hujan, kalau ada lempeng pekak, makan dgn kuah lemak udang nie..ayooo...boleh biol 3 hari uuu!!!!....;-D
mat lempeng pun buleh pekak ke tak ponah den dongar tulun translate sikit mat camno rupe lempeng pekak tu tergaru2 gam pale den dok pikiaq
golden goose outlet
birkin bag
curry 8
goyard bag
supreme hoodie
bapesta shoes
fear of god clothing
yeezy shoes
goyard bag
kyrie 8
Post a Comment