Pages

2 August 2007

Pandan chiffon cake resepi I




Bahan-bahan (satu family):
Bahan A:
175g tepung naik sendiri + secubit garam - ayak
120g gula kastor
90g minyak jagung
4 biji kuning telur
90ml jus pandan
sedikit pewarna hijau & pandan paste/esen

Bahan B:
5 biji putih telur
120g gula kastor
1/4 camt garam

cara:
  • lengser tin chiffon (berlubang tengah) dengan marjerin cair
  • putar bahan A hingga sebati
  • dalam mangkuk lain, putar B hingga kental
  • kaupbalikkan 1/3 bahagian B ke dalam A hingga rata
  • kemudian bubuh pula 1/3 lagi, ulang hingga habis putih telur tadi
  • masukkan ke dalam tin dan ratakan permukaannya
  • bakar pada 190C selama 25-30min (bergantung pada oven)

0 comments:

Related Posts with Thumbnails
Blog Widget by LinkWithin