Bahan-bahan (satu family):
300gm tauge - dibuang ekor
100gm kacang panjang - dipotong 5sm
80gm kangkung - dipotong 5sm
4 keping tauhu - digoreng, dipotong kiub
Bahan-bahan dihiris:
2 biji timun
1 biji nenas
1/2 biji betik separuh masak
Bahan kuah:
300ml air panas
180gm kacang tanah - digoreng
15-20 tangkai cili kering - direndam
2 sudu makan petis
garam & gula secukup rasa
cara:
- celur tauge, kacang panjang dan kangkung secara berasingan. toskan. letak didlm pinggan bersama bahan2 hiris
- kisar kacang tanah dan cili kering hingga lumat. letak di dlm mangkuk
- campurkan semua bahan kuah yg lain. kacau sehingga sebati
- semasa menghidang, gaul sayur-sayuran dengan kuah
- dah boleh sapedek dan jgn lupa baca bismillah
0 comments:
Post a Comment