450g spaghetti
2 camb minyak jagung
1 labu bawang besar
200g udang - dibuang kepala & kulit
115g keju cheddar
3 biji telur
3 camb susu segar @ 4 camb whipping cream
garam, serbuk lada hitam secukupnya
3 camb hirisan daun parsli @ dried parsley
cara:
- jerang air yg banyak, bila mendidih, masukkan 1 camb minyak, garam dan spaghetti
- cincang bwang, panaskan minyak dan goreng bawang hingga layu dan keemasan
- masukkan udang dan kacau hingga udang masak
- parutkan keju
- pukul telur dengan garfu
- bila udang masak, masukkan susu atau whipping cream dan bubuh garam serta serbuk lada hitam
- tuskan spaghetti kemudian letak semula di dlm periuk
- masukkan telur dan keju, kacau cepat
- campurkan dengan bahan gorengan kemudian sajikan
- hias dengan daun parsley
0 comments:
Post a Comment