1/2 ekor ayam - di potong kecil
1 sudu makan serbuk ketumbar
1 sudu kecil serbuk cili
1 sudu kecil serbuk kunyit
garam dan gula secukup rasa
Bahan2 hirisan:
1 labu bawang besar - di potong empat
2 biji cili merah - dihiris serong
6 biji cili padi - dihiris
1 batang karot - dihiris tebal
3 tangkai daun kari
cara:
- ayam dibersihkan
- lumurkan dengan serbuk ketumbar, serbuk cili dan serbuk kunyit
- perapkan selama 15 minit
- panaskan minyak dikuali dan tumis ayam bersama daun kari sehingga ayam masak
- setelah ayam masak dan lembut, masukkan bahan2 hirisan dan gaul sebentar
- bubuhkan garam dan sedikit gula
- gaul rata lalu dimatikan api
- angkat dan hidang bersama nasi putih
source: k.rossya
0 comments:
Post a Comment