![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiOO_HOR7Vn3tThu2CI3mLA6YMIaDE8Je-WMnYX_bmxkD96evz2LYS7nKa6PPklJYJ955OyQb8g_hMyfRxYlZHp5ZBFlwVCh1GKod73bTz3IXwjcuiRWdv8uSrjQNFd4Lgc2bdeLSe-YsQ/s400/daging+salai+masak+lemak+cili+api+v0.2+pic.jpg)
1 kg daging batang pinang - disalai di atas bara & dipotong nipis (blh jugak disalai menggunakan grill pan tanpa letak minyak)
50gm cili padi - dikisar
1 ketul kunyit hidup - dikisar
2 biji kelapa parut - diambil santan
200gm belimbing buluh - dibelah dua (optional kalau ada letak ler)
1 helai daun kunyit - disimpul (optional kalau ada letak)
5 biji cili merah - dibelah dua
garam secukup rasa
cara:
- masukkan santan bersama2 dengan bahan kisar tadi dan daun kunyit di dlm periuk dan kacau hingga mendidih
- selepas itu masukkan daging, cili merah dan belimbing buluh
- kacau sekali lagi
- akhir sekali masukkan garam secukupnya dan sedia dihidangkan
0 comments:
Post a Comment