Bahan-bahan:
Ikan cencaru
cencaluk
bawang merah, cili padi, cili merah - dihiris halus
limau nipis - ambil jus
cara:
- sapukan sedikit minyak pada ikan kemudian panggang di atas bara api
- atau boleh digril di dlm oven pada suhu 250C selama 10-15 min
- lepas tu boleh di panggang sekejap di atas gril pan
- campurkan semua bahan2 hiris, jus limau dan cencaluk dlm bekas
5 comments:
amboi2 siap ada cencalok lagi tu..hmm budu ada jual dak kat sana noreen
salam kak reen, teliur tgk cencaru tuh..saye suke..cencalok tu idakler..kekekkk..kak reen raye balik msia x..?
taklah tak pernah balik raya pun selalu beraya kat sini. cik wan balik ke?
za ... budu mane ada jual kat sini lagi pun seumur idup tak pernah makan bau pun tak pernah dekat hehehe
kak noreen, budu tu tak cuba tak tahu kesedapan dia. penawar kanser tu kalau ikut kajian yg dah dibuat. real la....cencaluk pun ada kat UK.
Post a Comment