Pages

30 September 2007

Choc chip & walnut cookies

Bahan-bahan:
250gm butter
1 camt esen vanilla
125gm gula kaster
125gm gula perang
1 biji telur
320gm tepung gandum
1 camt soda bikarbonat
200gm choc chips
100gm walnuts - chopped

cara:
  • satukan butter, esen vanilla, gula kaster, gula perang dan telur dlm mixing bowl dan pukul dengan electric mixer sehingga gebu selama 5 min
  • masukkan tepung dan soda bikarbonat yg telah diayak bersama ke dalam adunan. kacau hingga sebati sambil dimasukkan chopped walnuts dan choc chips
  • sudukan 1 camb ke atas baking tray dan bakar pada suhu 180C selama 15 min atau hingga keperangan

2 comments:

Azian Hasan said...

Hi,
Salam Perkenalan.
Your blog impress me, macam rasa nak cuba buat semuanya. Dah buat biskut raya ker?

noreen said...

hi thanks for stopping by at my blog. belum laei lah sbb nak buat pun nanti tak ada org nak makan. you raya balik mana? for sure dah banyak kuih raya buat

Related Posts with Thumbnails
Blog Widget by LinkWithin