3 biji telur sejuk
250gm gula
280-300gm tepung Hong Kong atau softasilk flour
2 1/2 camt baking powder
1 camb ovalette
130gm santan
30gm air pandan - 6 helai daun pandan dikisar & ditapis
1 camt pandan paste
Bahan2 inti kelapa:
250gm kelapa parut putih
30gm gula kaster
100gm gula melaka
60gm air
1 camt tepung jagung
2 helai daun pandan - disimpulkan
cara:
- untuk inti: satukan gula, gula melaka dan air dlm kuali and masak hingga gula larut
- masukkan kelapa parut dan daun pandan dan dikacau hingga sebati
- taburkan tepung jagung dan dikacau rata dan sejukkan sebelum diguna
- untuk adunan: pukul semua bahan2 sehingga gebu dan kembang dlm 5 min
- sudukan 1 camb adunan dlm muffin cases dan sudukan 1 camb inti kelapa dan ditutupkan dengan 1 camb adunan. buat sehingga habis
- kukus selama 15 min dengan api yg kuat
0 comments:
Post a Comment